Završeno ovogodišnje Posavsko kolo

Završeno ovogodišnje Posavsko kolo

Iako već tradicionalno rock-grupe Fair play band i Betonska ograda koncertom u Prudu "zatvaraju" Posavsko kolo, najavljeni večerašnji koncert otkazan je zbog proglašenog Dana žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U proteklih više od mjesec dana organiziran je niz sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja: kreativne radionice za djecu, nogometni i malonogometni turniri u Vojskovi, Donjem Svilaju i Novom Selu, odbojkaški turnir u Potočanima, turnir u odbojci na pijesku za žene u Odžaku, rock-koncert  Vojskovi, susreti motorista u Odžaku, kazališna predstava u Centru za kulturu, te tradicionalna Večer s dijasporom u Odžaku.

Koncert duhovno-domoljubne glazbe održan je 14. kolovoza na platou ispred župne crkve u Odžaku. Program je vodio Slavko Nedić, urednik glazbenog programa HKR-a, a nastupali su dječji zbor iz župe Odžak pod ravnanjem s. Agnieszke, župni zbor Sveta Cecilija iz Odžaka, Anamarija i Marko Matijević iz Žepča, Blanka Došen iz Osijeka, te Zvonimir Kalić i band Noel.

Tradicionalna smotra folklora, koncert i vatromet obilježili su jučerašnji dan. Na ovogodišnjoj smotri folklora, koju tradicionalno organizira HKD Napredak iz Odžaka, i koja je središnji događaj Posavskog kola, sudjelovalo je 11 kulturno-umjetničkih društva iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske: KUD Vesela Šokadija iz Koritne, Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo Taras Ševčenko iz Kaniže, Muška pjevačka skupina Krčevljani iz Viteza, KUD Ivan Tišov iz Viškovaca, KUD Sevdah iz Vučkovaca, KUD Ivan Filipović iz Velike Kopanice, KUD Modriča iz Modriče, KUD Zora iz Piškorevaca te domaće skupine KUD fra Ivo Šimić iz Novog Sela, BZK Preporod i HKD Napredak iz Odžaka.  

Nakon svečanog mimohoda sudionika ulicama Odžaka, sve prisutne su kratkim obraćanjima pozdravili predsjednik HKD Napredak - podružnica Odžak  Mijo Kovačević, i općinska načelnica Nada Ćulap, te su se društva publici predstavila svojim programima.

U kasnim večernjim satima održan je koncert tamburaškog sastava Slavonski suton iz Županje uz tradicionalni vatromet.

 


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480