Projekt EGG: Javni poziv za podršku novom zapošljavanju u IT kompanijama

Projekt EGG: Javni poziv za podršku novom zapošljavanju u IT kompanijama

U okviru projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta (EGG)” koji implementira razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BIH), a koji je financiran od strane Vlade Kraljevine Norveške, objavljuje se “Poziv malim i srednjim poduzećima iz softverske industrije za iskazivanje interesa za podrškom na provođenju projekata unapređenja tehnološke opremljenosti i obuka za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju potrebne radne snage u 2021. godini”.

Cilj ovog poziva za izražavanje interesa je da se identificiraju projekti kojima će se pružiti potpora, u okviru raspoloživih sredstava, za unapređenje tehnološke opremljenosti, projekti koji će se odnositi na prekvalifikaciju i dokvalifikaciju potrebne radne snage te kombinirani projekti prekvalifikacije i dokvalifikacije radnika i investicija usmjerenih ka poboljšanju tehnološke opremljenosti, a koje će implementirati odabrani korisnici javnog poziva.

Pravo na iskazivanje interesa po osnovu ovog javnog poziva imaju IT tvrtke koje su registrirane ili imaju registriranu ispostavu ili poslovnu jedinicu na području sljedećih JLS: Banja Luka, Doboj, Gradiška, Modriča, Orašje, Odžak, Tešanj, Žepče i Sarajevo.

Krajnji rok za podnošenje prijava je ponedjeljak, 29. travanj 2021. godine do 17:00 sati, što potvrđuje datum na otpremnici, poštanski žig ili priznanica. Prijave se mogu dostaviti i osobno. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

Javni poziv i potrebne obrasce možete preuzeti ovdje.

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480