Nove mjere zbog pogoršanja epidemiološke situacije

Nove mjere zbog pogoršanja epidemiološke situacije

Vlada Županije Posavske usvojila je, na danas održanoj hitnoj sjednici, Zaključak o usvajanju Zapovijedi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske za sprječavanje zaraze i širenja koronavirusa na području Županije Posavske koje stupaju na snagu od sutra (24. ožujka).

Zapovijedi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske:

1. Ograničava se kretanje stanovništva na području Županije Posavske u periodu od 21:00 do 05:00 sati.
Od ove zabrane izuzete su slijedeće skupine:
– svi uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije izazvane koronavirusom,
– uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama uz potvrdu poslodavca

2. Zabranjuju se sva javna okupljanja na otvorenom prostoru u grupama većim od 50 osoba te u zatvorenom prostoru u grupama većim od 30 osoba i privatna okupljanja u grupama većim od 10 osoba.

3. Zabranjuje se organiziranje svih vrsta proslava povodom krštenja, vjenčanja, rođendana i sličnih događaja te ručka ili večere povodom sahrane.

4. Obustavlja se proces odvijanja nastave u svim osnovnim i srednjim školama kao i visokoškolskim ustanovama na području Županije Posavske u periodu od 29. 3. 2021. do 12. 4. 2021. godine.

5. Ograničava se radno vrijeme ugostiteljskih objekata svih vrsta i sportskih kladionica do 20:30 h uz sljedeće uvjete:
– minimalni potreban prostor za jednu osobu u ugostiteljskim objektima iznosi 3m2 od ukupne korisne površine objekta
– na ulazu u objekt i drugdje na vidnome mjestu u objektu mora biti istaknuta obavijest o maksimalnom dopuštenom broju gostiju koji se smiju nalaziti unutar objekta
– za objekte koji su veće kvadratne površine maksimalan broj osoba koje mogu boraviti unutar objekta je 30 osoba, s tim da se izuzima uposleno osoblje
– zabranjuje se organiziranje glazbe uživo u svim ugostiteljskim objektima na području Županije Posavske (glazbeni bendovi, pjevači, DJ-evi i slično)

6. Za provođenje ove Zapovijedi zadužuju se Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Posavske i Uprava za inspekcijske poslove Županije Posavske.

7. Zapovijed stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 24. 3. 2021. do 14. 4. 2021. godine


Ispis   E-mail