Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

U povodu obilježavanja 3. prosinca,  Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, iz Kuće nade dostavili su priopćenje sljedećeg sadržaja:

"Najveća je sreća u životu uvjerenost da smo voljeni, voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo." Victor Hugo

Udruga Kuća nade i ove je godine u svojim prostorijama obilježila 3. prosinca međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Ove godine osvrnuli smo se na problematiku sa kojom se svi suočavamo, a koja posebno utiče na osobe sa invaliditetom.

Naša tema programa bila je obitelj jer za sve nas obitelj predstavlja sigurnost, mali krug u ovom svijetu gdje možemo biti svoji, imati podršku, razumijevanje, sa njom gradimo dom, našu sigurnu oazu. Za osobe sa invaliditetom ta oaza je najbitniji dio života. okruženje gdje se razvijaju, imaju poticaj i podršku, i gdje su prihvaćeni bez obzira na sve. Kako bi osoba sa invaliditetom živjela u jednoj takvoj obitelji, društvo kao cjelina treba da pruži razumijevanje i podršku jer samo tako možemo imati funkcionalne obitelji, i obitelji koje mogu u pravom svjetlu pružiti i prihvatiti sve ono sa čime se osoba sa invaliditetom susreće.

U današnjici brzog života nažalost svjedoci smo mnogih obitelji koje su morale trbuhom za kruhom otići u bijeli svijet, neki za boljim životom i okolnostima, neki za radnim mjestima, neki opet samo da bi promijenili mjesto stanovanja. Svako zbog svog razloga, njemu poznatog.

Korisnici i djelatnici kuće nade su na sebi svojstven način u malom programu pokušali prikazati kako to izgleda kada život vuče naprijed, i kako izgleda ono što ostaje iza nas - i uvijek čeka povratak.

Kroz naš program ujedinili smo snage sa gostima koji nam uvijek pružaju podršku, hvala im na tome. Ujedinjenim snagama pokušali smo doći do rješenja, ponovno sastaviti porodična stabla i sagledati stvari iz drugačijih uglova.

Zahvaljujemo se našim roditeljima, predstavnicima vlasti, i ministrima koji su se odazvali, javnim institucijama, nevladinim organizacijama, vjerskim institucijama i medijima, poduzetnicima, našim ljudima koji su vani ali uz nas i svim našim prijateljima koji su svojim prisustvom uveličali nama ovaj poseban dan i što svojim prisustvom svakodnevno jačaju naše kapacitete, naše potrebe i omogućavaju još bolji rad naše i vaše kuće nade.

S poštovanjem, tim Kuća nade.

 

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480