Održana informativna sesija posvećena energetskoj efikasnosti u stambenom sektoru

Održana informativna sesija posvećena energetskoj efikasnosti u stambenom sektoru

Danas je u Velikoj sali Gradske vijećnice održana informativna sesija posvećena energetskoj efikasnosti u stambenom sektoru. Sesija je organizirana u suradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda BiH (UNDP), a u okviru projekta Dekarbonizacija stambenog sektora (Residential) koji financira Švedska. 

Općina Odžak jedna je od 36 jedinica lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini koje su potpisale Sporazum gradonačelnika/načelnika za klimu i energiju, kao i usvojile Akcione planove održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama (Sustainable Energy and Climate Action Plan – SECAP).

Glavni cilj je stvaranje povoljnih okvira za investicije u energetsku efikasnost stambenih objekata.

Na današnjoj informativnoj sesiji istaknute su brojne prednosti energetske efikasnosti, uključujući očuvanje okoliša, poboljšanje zdravlja, smanjenje potrošnje energije, ostvarivanje ušteda te otvaranje zelenih radnih mjesta. Prisutni su imali priliku sudjelovati u razgovoru, postavljati pitanja te izraziti svoje prijedloge za dalje korake u stvaranju održivije budućnosti stambenog sektora.

 

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480