Održan sastanak o poljoprivrednom zemljištu

Održan sastanak o poljoprivrednom zemljištu

Danas je u Maloj vijećnici održan sastanak o aktualnoj situaciji u svezi gospodarenja poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području općine, koje je, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu u Federaciji BiH, u nadležnosti općine i županije.

Sastanku su prisustvovali općinski načelnik Jakov Ivanković, predsjedateljica Općinskog vijeća Nasiha Torić, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić, županijska pravobraniteljica Anamarija Čolić, te predstavnici općinske Službe za gospodarstvo i LER, Udruženja poljoprivrednika Žito iz Odžaka i poduzeća Poljoprivrednik d. o. o. iz Odžaka.

Tema današnjeg sastanka bio je ugovor o zakupu potpisan 2010. godine s poduzećem Poljoprivrednik koji ističe ove godine. Predmet sporenja je točka 7. ovog ugovora, odnosna različito tumačenje datuma isteka ugovora.

Rezime današnjeg sastanka je da će poljoprivrednici okupljeni u udruženju Žito prekinuti prosvjede, a poduzeće Poljoprivrednik odustati od aktivnosti na predmetnom zemljištu do konačnog pravorijeka.

Općina Odžak će nastaviti s aktivnostima na pripremi i provedbi Javnog poziva za dodjelu u zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, sukladno Programu gospodarenja za ukupno poljoprivredno zemljište na svom teritoriju, za koji županijsko ministarstvo poljoprivrede daje suglasnost.

 


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480