Održana 20. sjednica Općinskog vijeća

Održana 20. sjednica Općinskog vijeća

Redovnu 20. sjednicu Općinskog vijeća Odžak obilježile su čak 33 točke dnevnog reda o kojima su se vijećnici izjašnjavali puna dva sata.

Osim uobičajenih izvješća o radu za prošlu i planova za ovu godinu nekoliko javnih institucija i prijedloga odluka o prodaji nekretnina, vijećnici su u prvom dijelu sjednice među ostalim usvojili Prijedlog odluke o radu Općinskog vijeća za prošlu i Program rada za ovu godinu, Prijedlog odluke o usvajanju izvješća o utrošku sredstava tekuće pričuve u 2019. godini, Odluku o usvajanju izvješća o izvršenju općinskog proračuna  u prošloj i  o izvršenju proračuna za prva tri mjeseca ove godine. Te točke dnevnog reda nisu izazvale širu raspravu vijećnika.

Od mnoštva točaka dnevnog reda, na  sjednici je  usvojen i prijedlog o usvajanju Plana aktivnosti za implementaciju Platforme za mir za razdoblje od ove do 2022. godine.

Iako je tradicionalna manifestacija Posavsko kolo odgođena zbog epidemiološke situacije, neki sadržaji u mjesnim zajednicama mogli bi biti održani. To je i razlog da su vijećnici preinačili dio Odluke o raspisivanju izbora za organe mjesnih zajednica na području općine. Izbori će, kako je odlučeno, biti održani 23. idućeg mjeseca.

Prije početka sjednice Općinskog vijeća Odžak, na kojoj se trebalo naći 36 točaka,  na prijedlog općinskog načelnika tri točke, koje se odnose na prikupljanje paušala za održavanje tri vodoopskrbna sustava: Potočani - Jošava, Vrbovac - Jošava i Prnjavor - Posavska Mahala, skinute su s dnevnog reda  zbog nedostataka i daljnje dorade.


Ispis   E-mail