Održana je 19.redovita sjednica Općinskog vijeća Odžak

Jučer 16.03.2020.godine (ponedjeljak) održana je 19.redovita sjednica Općinskog vijeća Odžak, sjednicu je vodila predsjednica Općinskog vijeća, Nasiha Torić, pored predsjednice sjednici je prisustvovalo 20  Općinskih vijećnika od ukupno 25. koliko broji Općinsko vijeće.
Na sjednici je prisustvovao i načelnik Općine Odžak Jakov Ivanković sa suradnicima, predstavnik Hvidre, te predstavnik lokalne radio postaje Odžak.

Na samom početku sjednice usvojen je Dnevni red većinom glasova, točka Vijećnička pitanja - aktualni sat, postavio pitanje Vijećnik Damir Subašić, na pitanje je odgovorio usmeno Općinski načelnik a ticalo je se rekonstrukcije postojećeg kružnog toka, te se u svom obraćanju načelnik dotaknuo i corona virusa te mjera Kriznog stožera Županije Posavske.
Nakon kratkog obraćanja Načelnika Općine Jakova Ivankovića o nacrtu Proračuna Općine Odžak za 2020. godinu, Načelnica Službe za nabavku i zaštitu sredstava i resursa Nihada Bećirbašić obrazložila je vijećnicima stavke o nacrtu  Proračuna općine Odžak za 2020.godinu, koji je na sjednici usvojen većinom glasova.
Većinom glasova usvojen je Operativni proračunski/budžetski kalendar za izradu i donošenje proračuna/ budžeta općine Odžak za 2021.godinu  i dokumenta okvirnog proračuna/budžeta za 2021-2023.godinu.
Također usvojena je i Odluka o usvajanju izmjene Regulacijskog plana užeg urbanog prostora općine Odžak – faza II, kao i Odluka o provođenju izmjene Regulacijskog plana užeg urbanog prostora općine Odžak – faza II.
Na istoj sjednici Vijećnici su većinom glasova usvojili i Odluku o ponovnom odlučivanju Odluke o usvajanju izmjene Regulacijskog plana užeg urbanog prostora općine Odžak – faza IV, kao i Odluku o usvajanju izmjene Regulacijskog plana užeg urbanog prostora općine Odžak – faza IV.
Usvojena je i odluka o ponovnom odlučivanju Odluke o provođenju izmjene Regulacijskog plana užeg urbanog prostora općine Odžak – faza IV,većinom glasova podržana je i  Odluka o provođenju izmjene Regulacijskog plana užeg urbanog prostora općine Odžak – faza IV, i Odluka o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene 1 m² korisne stambene površine iz prethodne godine.
Također je usvojeno većinom glasova  i  Odluka o renti, Odluka o prodaji nekretnine, Odluka o stavljanju van snage Odluke o izmjeni Odluke o gubitku statusa javnog dobra, Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava komunalne naknade za 2020. godinu za održavanje komunalne infrastrukture, Odluka o izdvajanju sredstava iz komunalne naknade, Odluka o dodjeli stipendija za akademsku 2019/2020.godinu, kao i Plan održavanja lokalnih cesta (LC) i nerazvrstanih cesta na području općine Odžak u 2020. godini.
Razmatralo je se i usvojilo većinom glasova i Rješenje o produženju mandata vršiteljice dužnosti ravnatelja Dječjeg vrtića "Paola Cerueto" Javna ustanova Odžak. Također većinom glasova od strane Općinskih vijećnika usvojeno je Izvješće o radu Općinskog načelnika i općinskih službi za 2019. godinu, kao Program rada Općinskog načelnika i općinskih službi za 2020. godinu.


 


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg bb,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480