Općinski sud u Orašju: Tjedni sudske nagodbe od 7. 6. do 18. 6. 2021. godine

Općinski sud u Orašju: Tjedni sudske nagodbe od 7. 6. do 18. 6. 2021. godine

Općinski sud u Orašju obavještava građane s područja koje pokriva u okviru svoje nadležnosti pokriva da je Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine usvojilo zaključak u skladu s kojim će se u svim općinskim i kantonalnim sudovima u Bosni i Hercegovini provoditi Tjedni sudske nagodbe.

Stoga se pozivaju svi građani koji sudjeluju u postupcima pred Općinskim sudom u Orašju u svojstvu stranke, da se u razdoblju od 7. 6. do 18. 6. 2021. godine aktivno uključe u mirno rješavanje spora na način da:

– Samostalno ili preko svog zastupnika upute pismeni prijedlog postupajućem sucu, za zaključenje sudske nagodbe,
– Samostalno ili preko zastupnika kontaktiraju suca kako bi zajednički dogovorili termin za ročište za sklapanje sudske nagodbe,
– Zajedno sa suprotnom stranom, te zastupnikom ukoliko ga ona ima, u toku navedenog razdoblja, pristupe u sud s prijedlogom za zaključenje sudske nagodbe.

Cilj ove aktivnosti je mirno, povjerljivo, brzo i efikasno rješavanje postupaka s posebnim naglaskom na zadovoljstvo stranaka ishodom spora i uslugom suda, čime se ujedno postiže i znatna ušteda troškova postupka.

Obavijest

Ispis