UNDP raspisao Inovacijski izazov "Čisto, da se zna!"

UNDP raspisao Inovacijski izazov "Čisto, da se zna!"

U borbi protiv nepropisnog odlaganja otpada i smanjenja ukupne količine otpada u našim zajednicama širom zemlje najveću ulogu imaju sami građani i građanke.

Da bi se podržali lokalni aktivisti u smislu brige za okolinu i čistoću, UNDP je raspisao Inovacijski izazov “Čisto, da se zna!” na koji se mogu prijaviti između ostalog i mjesne zajednice iz Bosne i Hercegovine.

Cilj inovacijskog izazova "Čisto, da se zna!" je prepoznati i podržati inovativne i partnerske inicijative kojima upravlja zajednica, a koje testiraju ogledne pristupe unutar odabrane zone u jednoj zajednici, i tako pomažu njenu transformaciju u čisto, zeleno područje i održivo očuvanje takvog područja kroz vlasništvo zajednice i privatnog sektora.
Inovacijski izazov poziva na dostavljanje prijedloga koji kombiniraju transformirajuće akcije iz najmanje dvije od tri prioritetne oblasti navedene u nastavku:

  • Prva oblast: smanjenje otpada (Reduce)
  • Druga oblast: ponovno korištenje otpada (Reuse)
  • Treća oblast: recikliranje otpada (Recycle)

UNDP predviđa dodjelu sredstava za najviše pet (5) inicijativa, pri čemu je maksimalna financijska podrška UNDP-a po inicijativi ne može prijeći 10.000 KM (bez PDV-a). Planirano trajanje inicijativa može biti najviše šest (6) mjeseci.

Podnosioci prijedloga nisu obavezni osigurati sufinanciranje. Međutim, za osigurano sufinanciranje predviđeni su dodatni bodovi.

Rok za podnošenje prijava je 17. prosinca 2020. godine u 10:00 sati, korištenjem online obrasca: https://www.surveymonkey.com/r/otpad 

Sve potrebne informacije mogu se pronaći na ovom linku.


Ispis   E-mail