Posavsko kolo 2021: Smotra folklora, rock koncert i vatromet

Posavsko kolo 2021: Smotra folklora, rock koncert i vatromet

Tradicionalnom smotrom folklora, rock koncertom i vatrometom jučer je nastavljen niz događanja na ovogodišnjem Posavskom kolu.

Nakon jednogodišnje pauze zbog globalne pandemije koronavirusa, ovogodišnje Posavsko kolo organizirano je u uvjetima epidemioloških mjera i ograničenja, što je u velikoj mjeri utjecalo na program i sadržaj.

Organiziran je čitav niz sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja: malonogometni turniri u Vojskovi i Donjem Svilaju, odbojkaški turnir u Potočanima, memorijalni nogometni turnir u Novom Selu, koncerti grupa Atomsko sklonište u Vojskovi i Deja Vu Banda u Odžaku, izložba zbirke razglednica i promocije knjiga Ivke Ilić Kovačević i Ružice Miličević u Centru za kulturu, te tradicionalna Večer s dijasporom u Odžaku.

Na ovogodišnjoj smotri folklora, koju tradicionalno organizira HKD Napredak iz Odžaka, i koja je središnji događaj Posavskog kola, sudjelovala su četiri kulturno umjetnička društva: KUD "fra Ivo Šimić" iz Novog Sela, KUD "Gradačac" iz Gradačca, KUD "Miloševac" iz Miloševca i HKUD "Napredak" iz Odžaka.

Nakon svečanog mimohoda sudionika ulicama Odžaka, sve prisutne su kratkim obraćanjima pozdravile predsjednica HKUD "Napredak" Marica Hrnkaš i općinska načelnica Nada Ćulap, te su se društva publici predstavila svojim programima.

Program je nastavljen rock koncertom i tradicionalnim vatrometom.

Posavsko kolo završava svoj ovogodišnji program večerašnjim rock koncertom grupa Fair play i Betonska ograda u Prudu.

Ispis