Obilježen Dan općine Odžak

Obilježen Dan općine Odžak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Središnjeg spomenika poginulim braniteljima HVO-a započelo je ovogodišnje obilježavanje Dana općine Odžak, koje je, zbog pandemije koronavirusa, bilo znatno skromnije u odnosu na prethodne godine. Naime, poštujući zapovijedi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske, otkazana su sva druga događanja osim svečane sjednice Općinskog vijeća s ograničenim brojem sudionika. Vijence su položili izaslanstva braniteljskih udruga, Općine Odžak, Policijske uprave Odžak, te predstavnici stranaka.



Svečana sjednica Općinskog vijeća započela je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i svečane pjesme hrvatskog naroda, te minutom šutnje za sve poginule i umrle branitelje HVO-a, nakon čega se nazočnim obratio Marko Barukčić, kao najstariji vijećnik Općinskog vijeća. U svom obraćanju on je pozdravio sve nazočne, a posebno obitelji umrlih branitelja, te podsjetio da je ovo 25. obljetnica  povratka na područje općine Odžak.

Općinska načelnica Nada Ćulap u svom je obraćanju pozdravila sve nazočne, te istakla da je ovogodišnje obilježavanje Dana općine zbog pandemije znatno skromnije, te da će sve novčana sredstva namijenjena otkazanim događanjima uz obilježavanje Dana općine biti uplaćena stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Nabrojila je sve projekte završene u prošloj godini, projekte koji su u toku, kao i buduće projekte i mogućnosti koje nudi otvaranje graničnog prijelaza i mosta Svilaj, kao i aktivnosti koje su poduzete u svezi s tim.

Nakon obraćanja Općinske načelnice pristupilo se dodjeli Spomen zahvalnice, općinskih priznanja koje se dodjeljuju preminulim pripadnicima 102. brigade HVO-a. Ukupno je dodijeljeno 27 Spomen zahvalnica (za 2019. i 2020. godinu) koje su primili članovi obitelji umrlih branitelja. Ostala općinska priznanja ove godine nisu dodjeljivana.

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480