EU4Agri: Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH

EU4Agri: Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH

Projekt Europske unije EU4Agri objavio je Javni poziv vrijedan 3,5 milijuna KM za potporu investicijama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolirane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta. Ovaj Javni poziv je treći po redu objavljen kroz projekt EU4Agri kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u periodu trajanja COVID-19 pandemije i oporavka od krize prouzrokovane njom.

Na Javni poziv mogu se prijaviti fizička lica, obrti/poduzetnici, zadruge i poduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima:

  • proizvodnja mlijeka;
  • proizvodnja mesa;
  • uzgoj žitarica i uljarica;
  • uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline;
  • uzgoj povrća (povrtlarstvo);
  • proizvodnja jaja.

Podnositelji mogu podnijeti prijave isključivo samostalno.

Ukupno raspoloživa sredstva po ovom Javnom pozivu iznose do 3,5 milijuna KM. Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 30.000,00 KM do 200.000,00 KM (bez PDV-a). Za svaku investiciju podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35% od ukupnog iznosa investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanciranje iznosi minimalno 20%.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. veljače 2021. godine do 15.00 sati.

Javno poziv i potrebnu dokumentaciju možete pogledati i preuzeti ovdje


Ispis   E-mail