Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu financijske pomoći izvoznim gospodarskim društvima u sektoru industrije

Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu financijske pomoći izvoznim gospodarskim društvima u sektoru industrije

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je na 240. sjednici, održanoj 16. 10. 2020. godine, Uredbu o interventnim mjerama za potporu ugroženim sektorima gospodarstva Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19 (“Službene novine Federacije BiH”, broj 74/20).

Donošenjem ove Uredbe, ispunili su se svi preduvjeti za objavu Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu financijske pomoći, u ukupno raspoloživom iznosu od 30.000.000,00 KM, privrednim društvima, izvoznicima na web stranici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije www.fmeri.gov.ba.

Pravo učešća po ovom Javnom pozivu imaju gospodarska društva, izvoznici sa većinskim učešćem privatnog kapitala, sa sjedištem u Federaciji Bosne i Hercegovine, koja su osnovana po Zakonu o gospodarskim društvima („Službene novine Federacije BiH“, broj 81/15), čija je primarna djelatnost proizvodnja u sljedećim granama industrije:

a) Metalna, elektro i automobilska industrija;
b) Industrija građevnog materijala i nemetala;
c) Drvna, papirna i tiskarska industrija;
d) Proizvodnja tekstila, odjeće, kože i obuće;
e) Kemijska i farmaceutska industrija i industrija gume i plastike.

Javni poziv otvoren je 21 dan od dana Obavijesti o objavi Javnog poziva u dnevnim novinama, odnosno do 10. 11. 2020. godine, navode iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije

Javni poziv možete preuzeti ovdje.


Ispis   E-mail