Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera CZ Općine Odžak, 4.5. 2020.godine

Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera CZ Općine Odžak, 4.5. 2020.godine

Na sjednici Stožera civilne zaštite općine Odžak, održanoj dana 4.5.2020.godine u prostorijama Male vijećnice općine Odžak, članovi Stožera upoznati su o aktualnom stanju vezanom za epidemiju Koronavirus COVID-19 na području općine Odžak.

Član Stožera Mišo Senković ispred PU Odžak, naveo je da je izvršen nadzor u protekla 4 dana nad ukupno 128 osoba koje se nalaze u izolaciji, utvrdjeno je da 124 osobe su poštovale izrečene mjere, dok se 4 osobe nisu nalazila na adresi prebivališta. Zaključno sa 4.5.2020. godine u samoizolaciji nalazi se 32 osoba sa područja općine Odžak.

Iz Doma zdravlja Odžak dr.Anto Majić izvjestio je Stožer da je stanje na području općine Odžak uzrokovano pojavom Koronavirusa Covid-19 zadovoljavajuće, bez promjena u zadnjih 4 dana.

Darko Kasap je ispred Udruge privatnih poslodavaca općine Odžak izvjestio Stožer da je prošli tjedan Vlada Županije Posavske usvojila Odluku o mjerama za pomoć u gospodarstvu, a da se čeka usvajanje tog Zakona za teritoriju Federacije BiH. Prema usvojenoj Odluci Vlade ŽP:

Za usvojene mjere Vlada ŽP osigurala je sredstva od oko 1 milon konvertibilnih maraka u Proračunu Županije Posavske, a čekaju se mjere pomoći od F BiH.

 

ZAPOVJEDNIK OPĆINSKOG STOŽERA

Jakov Ivanković, dipl.oec.

Ispis