Jučer je u  sklopu manifestacije “Dani sjećanja 2017.” blagoslovljen početak gradnje spomen parka svim poginulima u Drugom svjetskom ratu.

Nazočni su bili  dr. Dragan Čović, član Predsjedništva BiH, Zvonko Milas, državni tajnik Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Marijan Klaić, predsjednik Vlade Županije Posavske sa ministrima u Vladi ŽP, Joso Marković, predsjednik Skupštine Županije Posavske,Općinski načelnik Jakov Ivanković  i predstavnici institucija.

Opširnije:Obilježeni Dani sjećanja 2017

Protekli tjedan ( 20.05) održano je druženje odžačkih umirovljenika- penzionera s Udrugom „ Matica „ umirovljenika iz Vrpolja,  a druženje je upriličeno u Vrpolju.

Na tom druženju nazočio je i Općinski načelnik Jakov Ivanković, kao i Načelnica Općine Vrpolje Ankica Zmajić.Načelnik se nazočnima obratio i iskazao zahvalu na pozivu, istaknuo je da očekuje realizaciju pokrenute inicijative o bratimljenju naše dvije Općine Odžaka i Vrpolja.

Opširnije:Druženje Načelnika s umirovljenicima

Jučer i danas ( 22. i 23. Svibanj  ) u Maloj vijećnici upriličeno je potpisivanje 38. Ugovora o rekonstrukciji stambenih jedinica u okviru Državnog projekta stambenog zbrinjavanja ( DPSZ).

Pored Općinskog načelnika Jakova Ivankovića nazočili su i predstavnici Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica( DPSZ implementator),korisnici, te koordinator na  Projektu Ivan Grgić.

Opširnije:Potpisani ugovori za rekonstrukciju 38. Stambenih jedinica

Načelnik Općine Jakov Ivanković i Ministri u Vladi Županije Posavske , Ministrica financija Nada Ćulap, Ministrica pravosuđa Ana Andrić, Ministar gospodarstva i prostornog uređenja Darko Kasap i Ministar Zdravstva rada i socijalne politike, sinoć su nazočili  na 16. tradicionalnom Večernjakovu pečatu.

Opširnije:Načelnik Općine Jakov Ivanković i Ministri u Vladi Županije Posavske sinoć su nazočili na 16....