Građevna sezona na gradilištima u Potočanima Jošavi i Vrbovcu neprekidno traje

Građevna sezona na gradilištima u Potočanima Jošavi i Vrbovcu neprekidno traje

Unatoč zimskom vremenu građevna sezona na gradilištima u Potočanima, Jošavi i Vrbovcu neprekidno traje i već ove godine oko tri tisuće stanovnika dobiti će mogućnost priključka na vodoopskrbni sustav. Milijunski vrijedni radovi ulaze u završnu fazu nakon koje će već tijekom ljeta dugogodišnji problem nedostatka pitke vode u tom dijelu odžačke općine biti trajno riješen. U Mjesnoj zajednici Vrbovac izgrađeni su u rekordnom vremenu vodocrpilište, objekt za pročišćavanje pitke vode,…

More...
Izvođač radova na rekonstrukciji Savskog obrambenog nasipa uveden u posao

Izvođač radova na rekonstrukciji Savskog obrambenog nasipa uveden u posao

Kao što smo koncem protekle godine i najavili- nakon odrađenih priprema od strane općine, a na traženje Agencije za vodno područje rijeke Save, Sarajevo, stvoreni su uvjeti da Delegacija EU u BiH za Projekt rekonstrukcije Savskog nasipa- uvede izvođača „HP Investing“ Mostar u posao.Radi se o rekonstrukciji savskog obrambenog nasipa Crpna stanica Svilaj – Kadar od stacionaže km 22+000 do  km 27+127 ( ukupno 5 km i 127 m), čiji…

More...
Posjeta poduzeću PEPLAST d.o.o. Odžak

Posjeta poduzeću PEPLAST d.o.o. Odžak

U sklopu obilaska poduzeća s prostora općine Odžak, Općinski načelnik Jakov Ivanković zajedno s načelnicom službe za gospodarstvo i LER Radinkom Dujak obišao je poduzeće PEPLAST d.o.o. Odžak, srdačno ih je u svom uredu primio direktor ovog poduzeća Hajrudin Hadžidedić.

More...
Čestitka povodom blagdana Božića

Čestitka povodom blagdana Božića

  Božić je blagdan mira, ljubavi i pobožnosti, blagdan što ga simbolizira obiteljsko zajedništvo, ali je i blagdan koji potiče na razmišljanje i dobrotu,  koji davanje promiče kao izvornu ljudsku vrijednost. Božić daje dodatni smisao našim naporima da u duhu zajedništva, tolerancije i solidarnosti, koristeći sve svoje potencijale, gradimo društvo u kojem ćemo živjeti i osjećati se bolje, u kojem ćemo probleme rješavati dijalogom, znanjem i radom. S tim mislima,…

More...
Otvoren Božićni sajam u Odžaku

Otvoren Božićni sajam u Odžaku

U centru grada u  pješačkoj zoni, pod blagdanski ukrašenim šatorom, danas je  otvoren drugi po redu „Božićni sajam u Odžaku“. Sajamsku božićnu manifestaciju, koja već postaje tradicionalna, otvorio je općinski načelnik Jakov Ivanković, koji je pozdravio izlagače  i sve prisutne, ističući kako su sadašnji sadržaji  na Božićnom sajmu pokazatelj da  će već iduće godine ta manifestacija biti i organiziranija i još sadržajnija. 

More...
Božićni koncert u Odžaku

Božićni koncert u Odžaku

U svečanom predblagdanskom ozračju, u nedjelju (17. 12.) u prostorijama Centra za kulturu Odžak u povodu obilježavanja predstojećeg blagdana Božića upriličen je božićni koncert.

More...
Održan malonogometni Božićni turnir

Održan malonogometni Božićni turnir

Ekipa HNK Dragovoljac Novo Selo je na malonogometnog Božićnom turniru za žene i muškarce, odigranom 16.12 (subota) u sportskoj dvorani Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku,u finalu pobijedila ekipu HNK Mladost Donji Svilaj  rezultatom 1:0. U borbi za treće mjesto ekipa NK Odžak 102, pobijedila je ekipu PU Odžak rezultatom 4:0.

More...
Održan sastanak Općinskog razvojnog tima i Partnerske grupe općine Odžak

Održan sastanak Općinskog razvojnog tima i Partnerske grupe općine Odžak

12.12.(utorak) održan sastanak Općinskog razvojnog tima i Partnerske grupe općine Odžak na kojemu su se sudionici upoznali sa Informacijom o implementaciji projekata iz „Revidirane  Strategije lokalnog razvoja općine Odžak 2016-2020“, u 2017. godini i o indikativnom planu implementacije projekata iz „Revidirane Strategije lokalnog razvoja općine Odžak 2016-2020“ za razdoblje 2018 - 2020. godine.

More...

Potpisivanje Ugovora o izradi Prostornog plana općine Odžak je upriličeno u Uredu Općinskog načelnika 12.11. 2015. godine, kojem su prisustvovali  Općinski načelnik sa suradnicima i predstavnici  firme "URBIS CENTAR" d.o.o.  iz Banja Luke.  Delegaciju iz Banja Luke je predvodila direktorica firme gosp. Snežana Mrđa-Badža  u kojoj su još bili i arhitekt  gosp. Goran Dimitrić i prostorni planer gosp. Branislav Bijelić.  

Prostorni plan je jedan od najvažnijih dokumenata Općine koji sadrži i objedinjava dostignute spoznaje o njenom prostoru i generira njihovo racionalno korištenje. Općina Odžak nema Prostorni plan novijeg datuma, što često predstavlja problem kada se donose važne razvojne odluke.  To je temeljni i obavezni dokument koji treba da određuje osnovne pravce i usmjerava razvoj naše Općine u narednih dvadeset godina.

Prostorni plan ima više ciljeva od kojih su najvažniji:

  • definiranje principa i kriterija racionalnog korištenja prostora,
  • okvirno definiranje koncepcije privrednog razvoja (poslovne zone),
  • definiranje koncepcije razvoja infrastrukturnih sistema (autocesta 5C) ,
  • okvirno definiranje razvoja društvenih djelatnosti,
  • definiranje zaštićenih prirodnih i povjesnih područja,
  • zaštita od poplava,
  • definiranje održivog razvoja, i
  • drugi ne manje važni ciljevi od značaja za prostor i razvoj naše općine.

Nakon provedene procedure Javne nabavke, te na osnovu dostavljenih ponuda, posao na izradi ovog strateški važnog dokumenta za našu Općinu je dobila firma "URBIS CENTAR" d.o.o.  iz Banja Luke. "URBIS CENTAR" je osnovan  2010. godine od strane iskusnih i dokazanih stručnjaka iz različitih oblasti koji su svoju dosadašnju karijeru proveli baveći se poslovima urbanizma, planiranja prostora, projektovanja, izrade studijske dokumentacije i uopšte, širokog spektra poslova vezanih za razvoj, organizaciju i uređenje prostora. Ova firma sa respektabilnim kadrom se već danas može svrstati među vodeće kuće u regiji koje se bave poslovima iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, projektovanja, zaštite životne sredine, saobraćaja i ostalih oblasti uređenja prostora.

Potpisnici Ugovora su direktorica " URBIS CENTRA" Gosp. Snežana Mrđa-Badža i načelnik općine Odžak dr. Hajrudin Hadžidedić.  Ukupna vrijednost potpisanog Ugovora iznosi  49.725,00 KM. Rok za izvršenje planiranih aktivnosti na izradi Prostornog plana  je dvanaest mjeseci.