Obilježena Misijska nedjelja u Župi glavosjeka Sv.Ivana Krstitelja u Odžaku

Obilježena Misijska nedjelja u Župi glavosjeka Sv.Ivana Krstitelja u Odžaku

Svjetski dan misija utemeljio je papa Pio XI. još 1926. godine, a njegov cilj je želja za naviještanjem Radosne vijesti u područjima koje ne poznaju Kristov nauk i trpe veliku materijalnu neimaštinu, te nastojanje oko financijske i svake druge potpore ljudima u takvim misijskim dijelovima svijeta.

More...
Održan ''Šareni karavan''u Odžaku

Održan ''Šareni karavan''u Odžaku

Kulturno - zabavna manifestacija ''Šareni karavan'' održana je jučer u Odžaku, a to je rezultat četveromjesečnog rada i angažiranja djece iz četiri općine Domaljevac, Odžak, Vukosavlje i Šamac.

More...
Održan VII.Međunarodni kickboxing cup POSAVINA OPEN ODŽAK 2017. BiH

Održan VII.Međunarodni kickboxing cup POSAVINA OPEN ODŽAK 2017. BiH

U organizaciji „kickboxing kluba Odžak 2002.“ u Sportskoj dvorani u Odžaku, održano je izuzetno dobro organiziran VII.Međunarodni kickboxing cup POSAVINA OPEN ODŽAK 2017. BiH.

More...
Mladi nogometaši obranili titulu prošlogodišnjeg pobjednika

Mladi nogometaši obranili titulu prošlogodišnjeg pobjednika

Mladi nogometaši naše škole ponovno su briljirali. Na Županijskom natjecanju koje je održano povodom Dana općine Orašje u petak, 20.10.2017. god., uspjeli su obraniti titulu prošlogodišnjeg pobjednika. Odigrali su 4 utakmice u kojima su izvojevali sve pobjede. Najteža je bila zadnja, finalna utakmica, u kojoj su se sastali s nogometašima OŠ Stjepana Radića Bok. U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 1:1. Nakon izvođenja jedanaesteraca naši su nogometaši slavili rezultatom…

More...
Posjeta predstavnika EUFOR-a

Posjeta predstavnika EUFOR-a

U proteklom tjednu načelnik Službe civilne zaštite i civilnih poslova Jozo Agatić, primio je u svom uredu Predstavnika EUFOR-a-LOT kuća Brčko Armeda Forcesa.

More...
U Odžaku održan kolegij ravnatelja službe za upošljavanje u F BiH

U Odžaku održan kolegij ravnatelja službe za upošljavanje u F BiH

Danas je u Odžaku održan kolegij ravnatelja službe za upošljavanje u F BiH.Kolegijem je predsjedala ravnateljica Federalnog zavoda za upošljavanje Helena Lončar.Na dnevnom redu kolegija bila su pitanja iz oblasti upošljavanja.

More...
Sastanak s predstavnicima Udruge „ Kuća nade“

Sastanak s predstavnicima Udruge „ Kuća nade“

Općinski načelnik Jakov Ivanković u svom uredu zajedno sa suradnicima,  održao je sastanak s predstavnicima Udruge građana, roditelja djece i osoba s posebnim potrebama „ Kuća nade“Odžak, ravnateljicom Centra za socijalni rad Ivkom Božić, ministrom gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi Županije Posavske Darkom Kasapom i direktorom Službe za upošljavanje Županije Posavske Lukom Jurićem.

More...
Sastanak s predstavnicima UNDP-a

Sastanak s predstavnicima UNDP-a

Načelnik općine Odžak Jakov Ivanković, održao je radni sastanak s predstavnikom UNDP-a Edisom Arifagićem, sastanku su bili prisutni, načelnica službe za gospodarstvo i LER Radinka Dujak i koordinator na projektima Ana Ćulap.

More...

Potpisivanje Ugovora o izradi Prostornog plana općine Odžak je upriličeno u Uredu Općinskog načelnika 12.11. 2015. godine, kojem su prisustvovali  Općinski načelnik sa suradnicima i predstavnici  firme "URBIS CENTAR" d.o.o.  iz Banja Luke.  Delegaciju iz Banja Luke je predvodila direktorica firme gosp. Snežana Mrđa-Badža  u kojoj su još bili i arhitekt  gosp. Goran Dimitrić i prostorni planer gosp. Branislav Bijelić.  

Prostorni plan je jedan od najvažnijih dokumenata Općine koji sadrži i objedinjava dostignute spoznaje o njenom prostoru i generira njihovo racionalno korištenje. Općina Odžak nema Prostorni plan novijeg datuma, što često predstavlja problem kada se donose važne razvojne odluke.  To je temeljni i obavezni dokument koji treba da određuje osnovne pravce i usmjerava razvoj naše Općine u narednih dvadeset godina.

Prostorni plan ima više ciljeva od kojih su najvažniji:

 • definiranje principa i kriterija racionalnog korištenja prostora,
 • okvirno definiranje koncepcije privrednog razvoja (poslovne zone),
 • definiranje koncepcije razvoja infrastrukturnih sistema (autocesta 5C) ,
 • okvirno definiranje razvoja društvenih djelatnosti,
 • definiranje zaštićenih prirodnih i povjesnih područja,
 • zaštita od poplava,
 • definiranje održivog razvoja, i
 • drugi ne manje važni ciljevi od značaja za prostor i razvoj naše općine.

Nakon provedene procedure Javne nabavke, te na osnovu dostavljenih ponuda, posao na izradi ovog strateški važnog dokumenta za našu Općinu je dobila firma "URBIS CENTAR" d.o.o.  iz Banja Luke. "URBIS CENTAR" je osnovan  2010. godine od strane iskusnih i dokazanih stručnjaka iz različitih oblasti koji su svoju dosadašnju karijeru proveli baveći se poslovima urbanizma, planiranja prostora, projektovanja, izrade studijske dokumentacije i uopšte, širokog spektra poslova vezanih za razvoj, organizaciju i uređenje prostora. Ova firma sa respektabilnim kadrom se već danas može svrstati među vodeće kuće u regiji koje se bave poslovima iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, projektovanja, zaštite životne sredine, saobraćaja i ostalih oblasti uređenja prostora.

Potpisnici Ugovora su direktorica " URBIS CENTRA" Gosp. Snežana Mrđa-Badža i načelnik općine Odžak dr. Hajrudin Hadžidedić.  Ukupna vrijednost potpisanog Ugovora iznosi  49.725,00 KM. Rok za izvršenje planiranih aktivnosti na izradi Prostornog plana  je dvanaest mjeseci.