Građevna sezona na gradilištima u Potočanima Jošavi i Vrbovcu neprekidno traje

Građevna sezona na gradilištima u Potočanima Jošavi i Vrbovcu neprekidno traje

Unatoč zimskom vremenu građevna sezona na gradilištima u Potočanima, Jošavi i Vrbovcu neprekidno traje i već ove godine oko tri tisuće stanovnika dobiti će mogućnost priključka na vodoopskrbni sustav. Milijunski vrijedni radovi ulaze u završnu fazu nakon koje će već tijekom ljeta dugogodišnji problem nedostatka pitke vode u tom dijelu odžačke općine biti trajno riješen. U Mjesnoj zajednici Vrbovac izgrađeni su u rekordnom vremenu vodocrpilište, objekt za pročišćavanje pitke vode,…

More...
Izvođač radova na rekonstrukciji Savskog obrambenog nasipa uveden u posao

Izvođač radova na rekonstrukciji Savskog obrambenog nasipa uveden u posao

Kao što smo koncem protekle godine i najavili- nakon odrađenih priprema od strane općine, a na traženje Agencije za vodno područje rijeke Save, Sarajevo, stvoreni su uvjeti da Delegacija EU u BiH za Projekt rekonstrukcije Savskog nasipa- uvede izvođača „HP Investing“ Mostar u posao.Radi se o rekonstrukciji savskog obrambenog nasipa Crpna stanica Svilaj – Kadar od stacionaže km 22+000 do  km 27+127 ( ukupno 5 km i 127 m), čiji…

More...
Posjeta poduzeću PEPLAST d.o.o. Odžak

Posjeta poduzeću PEPLAST d.o.o. Odžak

U sklopu obilaska poduzeća s prostora općine Odžak, Općinski načelnik Jakov Ivanković zajedno s načelnicom službe za gospodarstvo i LER Radinkom Dujak obišao je poduzeće PEPLAST d.o.o. Odžak, srdačno ih je u svom uredu primio direktor ovog poduzeća Hajrudin Hadžidedić.

More...
Čestitka povodom blagdana Božića

Čestitka povodom blagdana Božića

  Božić je blagdan mira, ljubavi i pobožnosti, blagdan što ga simbolizira obiteljsko zajedništvo, ali je i blagdan koji potiče na razmišljanje i dobrotu,  koji davanje promiče kao izvornu ljudsku vrijednost. Božić daje dodatni smisao našim naporima da u duhu zajedništva, tolerancije i solidarnosti, koristeći sve svoje potencijale, gradimo društvo u kojem ćemo živjeti i osjećati se bolje, u kojem ćemo probleme rješavati dijalogom, znanjem i radom. S tim mislima,…

More...
Otvoren Božićni sajam u Odžaku

Otvoren Božićni sajam u Odžaku

U centru grada u  pješačkoj zoni, pod blagdanski ukrašenim šatorom, danas je  otvoren drugi po redu „Božićni sajam u Odžaku“. Sajamsku božićnu manifestaciju, koja već postaje tradicionalna, otvorio je općinski načelnik Jakov Ivanković, koji je pozdravio izlagače  i sve prisutne, ističući kako su sadašnji sadržaji  na Božićnom sajmu pokazatelj da  će već iduće godine ta manifestacija biti i organiziranija i još sadržajnija. 

More...
Božićni koncert u Odžaku

Božićni koncert u Odžaku

U svečanom predblagdanskom ozračju, u nedjelju (17. 12.) u prostorijama Centra za kulturu Odžak u povodu obilježavanja predstojećeg blagdana Božića upriličen je božićni koncert.

More...
Održan malonogometni Božićni turnir

Održan malonogometni Božićni turnir

Ekipa HNK Dragovoljac Novo Selo je na malonogometnog Božićnom turniru za žene i muškarce, odigranom 16.12 (subota) u sportskoj dvorani Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku,u finalu pobijedila ekipu HNK Mladost Donji Svilaj  rezultatom 1:0. U borbi za treće mjesto ekipa NK Odžak 102, pobijedila je ekipu PU Odžak rezultatom 4:0.

More...
Održan sastanak Općinskog razvojnog tima i Partnerske grupe općine Odžak

Održan sastanak Općinskog razvojnog tima i Partnerske grupe općine Odžak

12.12.(utorak) održan sastanak Općinskog razvojnog tima i Partnerske grupe općine Odžak na kojemu su se sudionici upoznali sa Informacijom o implementaciji projekata iz „Revidirane  Strategije lokalnog razvoja općine Odžak 2016-2020“, u 2017. godini i o indikativnom planu implementacije projekata iz „Revidirane Strategije lokalnog razvoja općine Odžak 2016-2020“ za razdoblje 2018 - 2020. godine.

More...

Pripremila Dijana Brašnjić

Danas je proslavljen Dan općine Odžak. Obilježavanje današnjeg dana krenulo je od povorke maskiranih naših najmlađih sugrađana, koji su svojim maskama oraspoložili i nasmijali prisutne.

Prije zabavnog programa, kako je i planirano, izaslanstva dužnosnika položila su vijence ispred spomen obilježja poginulim braniteljima 102. brigade HVO.

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima, zabavni program karnevala je nastavljen, a općinski službenici na čelu s Općinskim načelnikom, vijećnici na čelu s predsjedateljem Općinskog vijeća i ostali gosti svečane sjednice Vijeća okupili su se u hotelu „Euro“.

Svečana sjednica Općinskog vijeća započela je himnama Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Gospođa Marinka Pranjić, dipl. iur. , pozdravila je sve prisutne i pročitala čestitke koje su stigle na adresu Općine Odžak povodom obilježavanja Dana općine.

Potom se prisutnima obratio predsjedatelj Općinskog vijeća gospodin Jakov Ivanković, dipl. oec., koji se u svom govoru osvrnuo i na katastrofe koje su prošlogodišnje poplave izazvale, te iskazao pozitivan stav prema spremnosti naših sugrađana na pomoć u nevoljama. Zagovaranjem suživota u našem gradu, ali i u državi,  te iskazivanjem nade u pozitivno rješavanje problema u tekućoj godini, govor je priveo kraju i poželio dobrodošlicu prisutnima.

Općinski načelnik, dr. sc. Hajrudin Hadžidedić, također se u svom govoru osvrnuo na majske poplave, rekavši da je, s obzirom na mogućnosti, ipak urađen dobar posao u rješavanju tog problema. Općinski načelnik je upoznao prisutne sa dosadašnjim postignućima i projektima naše općine, te sa planovima za buduće radove.

Nakon pozdravnih govora, dodijeljena su općinska priznanja. Ovogodišnji dobitnici općinskih priznanja su:

1. Općinsko priznanje Povelja:
- gospodin Dževad Šaldić, generalnom konzulu BiH u Frankfurtu,
- gospodin dr. Anto Majić, ravnatelj Doma zdravlja Odžak
- gospođa prof. Dževida Porobić.

2. Općinsko priznanje Spomen zahvalnica:
- pokojni Mato Duspara, pripadnik 102. brigade HVO,
- pokojni Vinko Terzić, pripadnik 102. brigade HVO,
- rahmetli Ćamil Delić, pripadnik 102. brigade HVO
- rahmetli Ferid Hadžiefendić, pripadnik 102. brigade HVO,
- pokojni fra Petar Andrijanić, župnik župe Donji Svilaj, posthumno.

3. Općinsko priznanje Zahvalnica:
- gospodin Drago Jović,
- Udruženje navijača "Uvijek vjerni",
- Udruženje navijača "Zmajevi Posavine" Odžak,
- BZK "Preporod" Odžak,
- gospođa Marica Hrnkaš,
- gospodin Goran Bačić,
- gospođa dr. Fikreta Babić.

Po završetku svečane sjednice gosti su nastavili druženje na prigodnom domjenku.

Fotografije možete pogledati ovdje:

Karneval

Polaganje vijenaca

Svečana sjednica Općinskog vijeća