Obilježavanje 26 godina od pada Vukovara

Obilježavanje 26 godina od pada Vukovara

Vukovar danas obilježava 26 godina od pada grada koji je danas simbol stradanja, ali i velikog herojstva. U njemu su živote izgubile tisuće ljudi koji su ga mjesecima branile od agresora. U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara , Općinski načelnik Jakov Ivanković sa suradnicima odao je počast žrtvama Vukovara i našim braniteljima, sinoćnim paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Odžaku.

More...
Održana   javna rasprava u Odžaku - Sustav navodnjava i odvodnje

Održana javna rasprava u Odžaku - Sustav navodnjava i odvodnje

U  zgradi Općine Odžak- sala Mala vijećnice,  održana je javna rasprava o izrađenim idejnim rješenjima Sustava za navodnjavanje i odvodnju u podprojektnom području „Mera“ u Općini Odžak.

More...
Posjeta poduzeću “ Brkić A&A „ Odžak

Posjeta poduzeću “ Brkić A&A „ Odžak

Općinski načelnik Jakov Ivanković i načelnica Općinske službe za gospodarstvo i LER Radinka Dujak nastavili su i ovaj tjedan posjete odžačkim poduzećima, te su ovaj put posjetili poduzeće “ Brkić A&A „ gdje ih je primio vlasnik Suad Brkić.

More...
Obnova Male vijećnice u Odžaku

Obnova Male vijećnice u Odžaku

Općinski načelnik Jakov Ivanković, u Federalnom ministarstvu kulture i sporta u Sarajevu, potpisao je ugovor vrijedan 10.000 KM u svrhu sufinanciranja projekta Rekonstrukcije i revitalizacije zgrade Male vijećnice u Odžaku. Sredstva će biti iskorištena u V fazi  nastavka radova na vijećnici. Povijesna građevina zgrada općine  Mala vijećnica u Odžaku, nalazi se u samom centru grada Odžaka u neposrednoj blizini Županijskog suda, policijske stanice, sadašnje zgrade općine i drugih administrativnih građevina.…

More...
Sudionici Marša mira „Srebrenica-Odžak -Vukovar 2017“

Sudionici Marša mira „Srebrenica-Odžak -Vukovar 2017“

Sudionici Marša mira "Srebrenica-Odžak -Vukovar 2017-te,“ koji su 7-mi ovog mjeseca krenuli iz Memorijalnog centra Potočari, putem  dugom 340 kilometara, trebali bi u petak, 17-ti ovog mjeseca  stići u Vukovar kako bi idućeg  dana  prisustvovali središnjoj  manifestaciji obilježavanja 26-te godišnjice stradanja građana Vukovara i odali počast žrtvama zločina počinjenih u tom herojskom gradu.  S porukom  „Da se zločini više nikada, nigdje i nikome ne ponove“, Marš mira od Srebrenice do…

More...
Posjeta  poduzeću  "Stolarija Karić d.o.o." Odžak

Posjeta poduzeću "Stolarija Karić d.o.o." Odžak

Općinski načelnik Jakov Ivanković sa suradnicima i predsjedateljem Općinskog vijeća Mujom Puzićem nastavili  su  posjete odžačkim  poduzećima, te su ovaj put posjetili poduzeće "Stolarija Karić d.o.o.", primio ih je vlasnik Ilhan Karić.

More...
Obilazak poduzeća "Boskom d.o.o"  Odžak

Obilazak poduzeća "Boskom d.o.o" Odžak

U sklopu posjeta nizu poduzećima koja se nalaze i posluju na području općine Odžak, općinski načelnik Jakov Ivanković zajedno sa suradnicima i predsjedateljem Općinskog vijeća Mujom Puzićem, posjetili su poduzeće "Boskom d.o.o." Odžak.

More...
Posjeta poduzeću " Salkanović Tišleraj d.o.o." Odžak

Posjeta poduzeću " Salkanović Tišleraj d.o.o." Odžak

U sklopu obilaska poduzeća s prostora općine Odžak, Općinski načelnik Jakov Ivanković sa suradnicima i predsjedateljem Općinskog vijeća Mujom Puzićem, obišli su  poduzeće "Salkanović Tišleraj d.o.o.", srdačno ih je u svom uredu dočekao vlasnik Nijaz Salkanović.

More...

Pripremila Dijana Brašnjić

Danas je proslavljen Dan općine Odžak. Obilježavanje današnjeg dana krenulo je od povorke maskiranih naših najmlađih sugrađana, koji su svojim maskama oraspoložili i nasmijali prisutne.

Prije zabavnog programa, kako je i planirano, izaslanstva dužnosnika položila su vijence ispred spomen obilježja poginulim braniteljima 102. brigade HVO.

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima, zabavni program karnevala je nastavljen, a općinski službenici na čelu s Općinskim načelnikom, vijećnici na čelu s predsjedateljem Općinskog vijeća i ostali gosti svečane sjednice Vijeća okupili su se u hotelu „Euro“.

Svečana sjednica Općinskog vijeća započela je himnama Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Gospođa Marinka Pranjić, dipl. iur. , pozdravila je sve prisutne i pročitala čestitke koje su stigle na adresu Općine Odžak povodom obilježavanja Dana općine.

Potom se prisutnima obratio predsjedatelj Općinskog vijeća gospodin Jakov Ivanković, dipl. oec., koji se u svom govoru osvrnuo i na katastrofe koje su prošlogodišnje poplave izazvale, te iskazao pozitivan stav prema spremnosti naših sugrađana na pomoć u nevoljama. Zagovaranjem suživota u našem gradu, ali i u državi,  te iskazivanjem nade u pozitivno rješavanje problema u tekućoj godini, govor je priveo kraju i poželio dobrodošlicu prisutnima.

Općinski načelnik, dr. sc. Hajrudin Hadžidedić, također se u svom govoru osvrnuo na majske poplave, rekavši da je, s obzirom na mogućnosti, ipak urađen dobar posao u rješavanju tog problema. Općinski načelnik je upoznao prisutne sa dosadašnjim postignućima i projektima naše općine, te sa planovima za buduće radove.

Nakon pozdravnih govora, dodijeljena su općinska priznanja. Ovogodišnji dobitnici općinskih priznanja su:

1. Općinsko priznanje Povelja:
- gospodin Dževad Šaldić, generalnom konzulu BiH u Frankfurtu,
- gospodin dr. Anto Majić, ravnatelj Doma zdravlja Odžak
- gospođa prof. Dževida Porobić.

2. Općinsko priznanje Spomen zahvalnica:
- pokojni Mato Duspara, pripadnik 102. brigade HVO,
- pokojni Vinko Terzić, pripadnik 102. brigade HVO,
- rahmetli Ćamil Delić, pripadnik 102. brigade HVO
- rahmetli Ferid Hadžiefendić, pripadnik 102. brigade HVO,
- pokojni fra Petar Andrijanić, župnik župe Donji Svilaj, posthumno.

3. Općinsko priznanje Zahvalnica:
- gospodin Drago Jović,
- Udruženje navijača "Uvijek vjerni",
- Udruženje navijača "Zmajevi Posavine" Odžak,
- BZK "Preporod" Odžak,
- gospođa Marica Hrnkaš,
- gospodin Goran Bačić,
- gospođa dr. Fikreta Babić.

Po završetku svečane sjednice gosti su nastavili druženje na prigodnom domjenku.

Fotografije možete pogledati ovdje:

Karneval

Polaganje vijenaca

Svečana sjednica Općinskog vijeća