Završeni radovi na asfaltiranju sportskog terena – odbojkaško igralište Potočani

Završeni radovi na asfaltiranju sportskog terena – odbojkaško igralište Potočani

U proteklom tjednu  Općinski načelnik  Jakov Ivanković  posjetio je lokaciju u Mjesnoj  Zajednici  Potočani,  gdje se izvode radovi na uređenju sportskog terena asfaltiranje  – odbojkaško igralište Potočani.  Investitor radova je Općina Odžak  čija vrijednost  iznosi 5.885,69 KM. Izvođač pomenutih radova je BALEGEM d.o.o. Gradačac, nadzor nad izvođenjem radova ispred Općine je Ivan Grgić.  Radovi su u cijelosti završeni.

More...
Javna rasprava - Prostorni plan općine Odžak za period 2015. - 2035. godina (Nacrt)

Javna rasprava - Prostorni plan općine Odžak za period 2015. - 2035. godina (Nacrt)

  Pozivamo sve građane Općine Odžak da uzmu učešće u provođenju Javne rasprave o Nacrtu Prostornog plana općine Odžak za period 2015 - 2035. godine koju organizira Služba za prostorno uređenje i katastar nekretnina Općine Odžak i „Urbis centar“ d.o.o. iz  Banja Luke. Javni uvid trajat će od 4. 8. 2017. do 4. 9. 2017. godine. Nacrt Prostornog plana općine Odžak za period 2015. - 2035. godine bit će izložen…

More...
Započeli radovi na vodovodnoj mreži u Vrbovcu

Započeli radovi na vodovodnoj mreži u Vrbovcu

Nakon izgradnje objekata na vodocrpilištu, vrijednih nešto više od  2 milijuna maraka, danas su  na području Vrbovca krenuli i radovi izgradnje  5 tisuća  i 737 metara duge vodovodne mreže.  Na sastanku, koji održan u zgradi Općine, kojem su bili nazočni Općinski načelnik  Jakov Ivanković, Dragan Guberac, predsjednik Mjesne zajednice Vrbovac,  Jozo Barukčić iz općinske službe  i predstavnik  izvođača radova, istaknuto je da bi radovi trebali biti završeni kvalitetno i na…

More...
Program manifestacije "Posavsko kolo 2017."

Program manifestacije "Posavsko kolo 2017."

  Program manifestacije "Posavsko kolo 2017." možete preuzeti OVDJE  

More...
Održana VII.  redovita sjednica Općinskog vijeća

Održana VII. redovita sjednica Općinskog vijeća

Jučer je pod predsjedanjem Predsjedatelja općinskog vijeća Muje Puzića, održana je VII redovita sjednica Općinskog vijeća Općine Odžak. Na sjednici je nazočio Načelnik općine Odžak Jakov Ivanković sa suradnicima,Zastupnik u Skupštini ŽP Senad Ahmetović, te Predstavnici lokalnih medija. Od ukupno 25 vijećnika Općinskog vijeća, sjednici su nazočili svi vijećnici, te je konstatirano da se mogu donositi pravovaljane odluke.

More...
Javni pozivi Ministarstva gospodarstva i prostornog uređenja ŽP

Javni pozivi Ministarstva gospodarstva i prostornog uređenja ŽP

  Sukladno programskim aktivnostima, planiranim za 2017. godinu, a na temelju Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za  2017. godinu na poziciji „Grant za razvoj poduzetništva i obrta“ („Narodne novine Županije Posavske, broj: 5/17), Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja objavilo je javne pozive za korištenje financijskih sredstava na poziciji „Grant za razvoj poduzetništva i obrta“, i to:

More...
Sazvana VII. redovita sjednica Općinskog vijeća

Sazvana VII. redovita sjednica Općinskog vijeća

  Predsjedatelj Općinskog vijeća Mujo Puzić sazvao je srijedu, 19. 7. 2017. godine, VII. redovitu sjednicu Općinskog vijeća. Za sjednicu je predložen sljedeći Dnevni red: 1. Vijećnička pitanja - aktualni sat, 2. Dokument okvirnog proračuna Općine Odžak za period 2018. - 2020. godine, 3. Detaljan financijski plan za projekte iz revidirane strategije koji se implementiraju u 2017. godini, 4. Program rada Općinskog vijeća Odžak za 2017. godinu,

More...
Obilježena sedamdeseta obljetnica mučeničke smrti bogoslova Jure Radmana

Obilježena sedamdeseta obljetnica mučeničke smrti bogoslova Jure Radmana

Sedamdeseta obljetnica mučeničke smrti bogoslova Jure Radmana, nevino osuđenog bivšeg franjevačkog novaka, koji je izašao iz novicijata kako bi pomogao majci oko sitne djece, jer su mu otac i mlađi brat bili poginuli a obitelj je imala desetero djece, a deset mjeseci iza toga već je bio osuđen na smrt kao terorist koji ruši državni poredak, obilježena je u njegovoj rodnoj župi Imena Marijina u Gornjem Svilaju u Bosanskoj Posavini.

More...

Pripremila Dijana Brašnjić

Danas je proslavljen Dan općine Odžak. Obilježavanje današnjeg dana krenulo je od povorke maskiranih naših najmlađih sugrađana, koji su svojim maskama oraspoložili i nasmijali prisutne.

Prije zabavnog programa, kako je i planirano, izaslanstva dužnosnika položila su vijence ispred spomen obilježja poginulim braniteljima 102. brigade HVO.

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima, zabavni program karnevala je nastavljen, a općinski službenici na čelu s Općinskim načelnikom, vijećnici na čelu s predsjedateljem Općinskog vijeća i ostali gosti svečane sjednice Vijeća okupili su se u hotelu „Euro“.

Svečana sjednica Općinskog vijeća započela je himnama Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Gospođa Marinka Pranjić, dipl. iur. , pozdravila je sve prisutne i pročitala čestitke koje su stigle na adresu Općine Odžak povodom obilježavanja Dana općine.

Potom se prisutnima obratio predsjedatelj Općinskog vijeća gospodin Jakov Ivanković, dipl. oec., koji se u svom govoru osvrnuo i na katastrofe koje su prošlogodišnje poplave izazvale, te iskazao pozitivan stav prema spremnosti naših sugrađana na pomoć u nevoljama. Zagovaranjem suživota u našem gradu, ali i u državi,  te iskazivanjem nade u pozitivno rješavanje problema u tekućoj godini, govor je priveo kraju i poželio dobrodošlicu prisutnima.

Općinski načelnik, dr. sc. Hajrudin Hadžidedić, također se u svom govoru osvrnuo na majske poplave, rekavši da je, s obzirom na mogućnosti, ipak urađen dobar posao u rješavanju tog problema. Općinski načelnik je upoznao prisutne sa dosadašnjim postignućima i projektima naše općine, te sa planovima za buduće radove.

Nakon pozdravnih govora, dodijeljena su općinska priznanja. Ovogodišnji dobitnici općinskih priznanja su:

1. Općinsko priznanje Povelja:
- gospodin Dževad Šaldić, generalnom konzulu BiH u Frankfurtu,
- gospodin dr. Anto Majić, ravnatelj Doma zdravlja Odžak
- gospođa prof. Dževida Porobić.

2. Općinsko priznanje Spomen zahvalnica:
- pokojni Mato Duspara, pripadnik 102. brigade HVO,
- pokojni Vinko Terzić, pripadnik 102. brigade HVO,
- rahmetli Ćamil Delić, pripadnik 102. brigade HVO
- rahmetli Ferid Hadžiefendić, pripadnik 102. brigade HVO,
- pokojni fra Petar Andrijanić, župnik župe Donji Svilaj, posthumno.

3. Općinsko priznanje Zahvalnica:
- gospodin Drago Jović,
- Udruženje navijača "Uvijek vjerni",
- Udruženje navijača "Zmajevi Posavine" Odžak,
- BZK "Preporod" Odžak,
- gospođa Marica Hrnkaš,
- gospodin Goran Bačić,
- gospođa dr. Fikreta Babić.

Po završetku svečane sjednice gosti su nastavili druženje na prigodnom domjenku.

Fotografije možete pogledati ovdje:

Karneval

Polaganje vijenaca

Svečana sjednica Općinskog vijeća