Održana sjednica na temu minska situacija u općini Odžak

Održana sjednica na temu minska situacija u općini Odžak

U maloj vijećnici u Odžaku održana je sjednica a vezana za deminiranje u općini Odžak, sjednici su nazočili predstavnici Regionalnog ureda BIH MAC-a, Filip Filipović i Vedran Petrović ,Predstavnik Federalne uprave civilne zaštite, Mehmedalija Kurtalić, predstavnici mjesnih zajednica s područja obilježenog minama, predstavnici Udruga ( lovci,ribolovci) predstavnik Udruge proistekle iz domovinskog rata, Načelnik PU Odžak, te predstavnici medija.

More...
Proglašenje stanja prirodne nesreće - Suša

Proglašenje stanja prirodne nesreće - Suša

Općinski načelnik Jakov Ivanković, donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće od suše na području općine Odžak broj:01-02-1969/17 od 21.09.2017 godine.

More...
Počeli radovi na rekonstrukciji savskog nasipa, dionica  Prud – Neteka

Počeli radovi na rekonstrukciji savskog nasipa, dionica Prud – Neteka

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji savskog nasipa, dionica Prud – Neteka nakon što je u prostorijama  "Agencije za vodno područje rijeke Save"Sarajevo sklopljen ugovor između nositelja posla - Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i "Agencija za vodno područje rijeke Save" i izvođača radova Konzorcija triju poduzeća: "DEN ALM COMPANY" d.o.o. Lukavac, odžačko Vodoprivredno poduzeće "Posavina" i "JATA GROUP" d.o.o. Srebrenik. Za rekonstrukciju 4 tisuće i 300 metara dionice…

More...
Postavljena prometna signalizacija

Postavljena prometna signalizacija

Na preporuku i inicijativu Općine Odžak, a u suradnji s Javnim poduzećem Ceste Federacije BiH, jučer je na magistralnoj cesti, u Titovo ulici u blizini gradskog stadiona, postavljen fiksni svijetleći uređaj, koji mjeri  brzinu vozila i upozorava vozače na prekoračenje brzine.

More...
  Potpisani   ugovori o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH

 Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH

Jučer je u  Hrvatskoj  matici iseljenika održano  potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH. Na ceremonijalu potpisivanja bili su  i načelnik odžačke općine Jakov Ivanković,   predsjednik Vlade  Posavske županije Marijan Klaić i  predstavnici institucija  iz posavskih općina, kojima su odobreni projekti. U ovoj godini potporu Hrvatske vlade  dobilo je 88 programa i projekata koji su od posebnog interesa za…

More...
Potpisan Ugovor Izgradnja vodoopskrbnog sustava Potočani-Jošava I faza

Potpisan Ugovor Izgradnja vodoopskrbnog sustava Potočani-Jošava I faza

Izgradnja prve faze  vodoopskrbnog sustava Potočani  - Jošava   treba biti okončana za 90 dana, nakon što su jučer predstavnici Ureda za koordinaciju projekta – PCU,  načelnik odžačke općine Jakov Ivanković i predstavnik izvođača radova - tuzlanskog poduzeća  ŠF INŽENJERING potpisali ugovor o gradnji crpne  stanice na vodocrpilištu u Jošavi  i oko pet kilometara glavnog cjevovoda.

More...
Potpisan Ugovor o prijateljstvu između Općina Odžaka i Rugvice

Potpisan Ugovor o prijateljstvu između Općina Odžaka i Rugvice

Ovogodišnji Dan Općine Rugvica, koja je jedna od razvijenijih općina Zagrebačke županije na području cijele države, bio je poseban i po tomu što je tijekom  svečane sjednice općinskog  parlamenta potpisan Ugovor o prijateljstvu između te Općine  i Općine Odžak. Ugovore su potpisala dvojica načelnika Mato Čičak i Jakov Ivanković. 

More...
Održani u Jošavi  tradicionalni Memorijalni dani – sjećanje na poginule branitelje Potočana i Jošave  u Domovinskome ratu

Održani u Jošavi tradicionalni Memorijalni dani – sjećanje na poginule branitelje Potočana i Jošave u Domovinskome ratu

Pod sloganom „Ono sam čega se sjećam“, u petak i subotu  održani su kod  društvenog doma i ispred spomenika u Jošavi  tradicionalni Memorijalni dani – sjećanje na poginule branitelje Potočana i Jošave  u Domovinskome ratu. Veliki broj građana s područja cijele općine  prisustvovao je u petak uvečer tradicionalnoj fišijadi na kojoj se tražilo mjesto više, pa su organizatori zbog velikog interesa morali postavljati dodatne stolove. I ovaj put Memorijalne dane…

More...

Pripremila Dijana Brašnjić

Danas je proslavljen Dan općine Odžak. Obilježavanje današnjeg dana krenulo je od povorke maskiranih naših najmlađih sugrađana, koji su svojim maskama oraspoložili i nasmijali prisutne.

Prije zabavnog programa, kako je i planirano, izaslanstva dužnosnika položila su vijence ispred spomen obilježja poginulim braniteljima 102. brigade HVO.

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima, zabavni program karnevala je nastavljen, a općinski službenici na čelu s Općinskim načelnikom, vijećnici na čelu s predsjedateljem Općinskog vijeća i ostali gosti svečane sjednice Vijeća okupili su se u hotelu „Euro“.

Svečana sjednica Općinskog vijeća započela je himnama Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Gospođa Marinka Pranjić, dipl. iur. , pozdravila je sve prisutne i pročitala čestitke koje su stigle na adresu Općine Odžak povodom obilježavanja Dana općine.

Potom se prisutnima obratio predsjedatelj Općinskog vijeća gospodin Jakov Ivanković, dipl. oec., koji se u svom govoru osvrnuo i na katastrofe koje su prošlogodišnje poplave izazvale, te iskazao pozitivan stav prema spremnosti naših sugrađana na pomoć u nevoljama. Zagovaranjem suživota u našem gradu, ali i u državi,  te iskazivanjem nade u pozitivno rješavanje problema u tekućoj godini, govor je priveo kraju i poželio dobrodošlicu prisutnima.

Općinski načelnik, dr. sc. Hajrudin Hadžidedić, također se u svom govoru osvrnuo na majske poplave, rekavši da je, s obzirom na mogućnosti, ipak urađen dobar posao u rješavanju tog problema. Općinski načelnik je upoznao prisutne sa dosadašnjim postignućima i projektima naše općine, te sa planovima za buduće radove.

Nakon pozdravnih govora, dodijeljena su općinska priznanja. Ovogodišnji dobitnici općinskih priznanja su:

1. Općinsko priznanje Povelja:
- gospodin Dževad Šaldić, generalnom konzulu BiH u Frankfurtu,
- gospodin dr. Anto Majić, ravnatelj Doma zdravlja Odžak
- gospođa prof. Dževida Porobić.

2. Općinsko priznanje Spomen zahvalnica:
- pokojni Mato Duspara, pripadnik 102. brigade HVO,
- pokojni Vinko Terzić, pripadnik 102. brigade HVO,
- rahmetli Ćamil Delić, pripadnik 102. brigade HVO
- rahmetli Ferid Hadžiefendić, pripadnik 102. brigade HVO,
- pokojni fra Petar Andrijanić, župnik župe Donji Svilaj, posthumno.

3. Općinsko priznanje Zahvalnica:
- gospodin Drago Jović,
- Udruženje navijača "Uvijek vjerni",
- Udruženje navijača "Zmajevi Posavine" Odžak,
- BZK "Preporod" Odžak,
- gospođa Marica Hrnkaš,
- gospodin Goran Bačić,
- gospođa dr. Fikreta Babić.

Po završetku svečane sjednice gosti su nastavili druženje na prigodnom domjenku.

Fotografije možete pogledati ovdje:

Karneval

Polaganje vijenaca

Svečana sjednica Općinskog vijeća